Website onderhoud. Zelf doen of uitbesteden?

l

Door: R-WebDesign

23 november 2017

Een WordPress website is opgebouwd uit een drietal onderdelen. Allereerst is er WordPress zelf. Dit is de basis. De code (software) van WordPress is voor iedereen toegankelijk. Dus ook voor hackers! De code van WordPress wordt goed onderhouden. Er zijn regelmatig updates, waarmee veiligheidslekken worden gedicht of functionaliteiten worden verbeterd of toegevoegd.

Elke WordPress website maakt gebruik van één of meerdere plugins. Dit zijn kleine (of grotere) stukjes extra software die extra functionaliteit aan de website toevoegen. U kunt daarbij denken aan een fotogalerij, de mogelijkheid om een tafel te reserveren in een restaurant of een hotelkamer. Ook plugins worden regelmatig aangepast aan de wensen van gebruikers, aan de veranderingen in WordPress en wanneer er sprake is van veiligheidsrisico’s.

Als laatste maakt uw website gebruik van een thema. Een thema bepaalt hoe de informatie wordt gepresenteerd aan de bezoekers van uw website. Ook thema’s moeten regelmatig worden bijgewerkt om de hiervoor vermelde redenen.

Om te voorkomen dat uw website wordt gehackt of niet meer goed werkt omdat WordPress, een plug-in of het thema is ge-update, moet uw website goed worden onderhouden. Regelmatig een back-up maken hoort daarbij. Hoe meer u afhankelijk bent van uw website, hoe belangrijker dat is. Dat zal u duidelijk zijn.

U kunt het onderhoud zelf doen. Maar ook uitbesteden aan R-WebDesign.
Hebt u de kennis en de tijd om het zelf te doen. Prima.
Ontbreekt de kennis of besteedt u uw tijd liever aan uw core business, dan verzorgt R-WebDesign graag het onderhoud van uw website voor u. Er zijn 3 verschillende onderhoudspakketten beschikbaar. Hier leest u daar meer over?

Bekijk de onderhoudspakketten

Meer…

Is uw website al AVG-proof?

Is uw website al AVG-proof?

Vanaf 25 mei 2018 moet uw website AVG-proof zijn. Wat houdt dat in? Op 25 mei aanstaande wordt de Algemene Verordening...

WordPress Update 4.9.3

WordPress Update 4.9.3

Recent is WordPress van een update voorzien naar versie 4.9.3. Dit is een zogenaamde minor-update. Die updates worden...